Cetiri tocka

/   cetiritocka.com     AutoMoto   / Hrvatski  

2019-11-19 20:27:04

Valtteri Bottas odustao je iz utrke za VN Brazila sedamnaest krugova prije kraja utrke. Finac se borio s Ferrarijevim Charlesom Leclercom na petom mjestu kada se, prolazeći Laranjinhom, počelo dimiti s desne strane motora. Pritiskao je Leclerca još pola kruga, zatim polako po travi vozio sve do četvrtog zavoja.

Bio je to kraj pomalo čudne utrke za Bottasa. Nakon što je u početku izgledalo da će to biti strategija jednog zaustavljanja u boks, pošto je 26. krugu stavio najtvrđe gume, iste je odbacio nakon samo 15 krugova i vratio se na mekše.

“Bila je to zeznuta utrka gledajući u cjelini, čak i prije nego što sam morao odustati. Tempo danas nije bio dobar, pa ćemo to morati istražiti. Namjeravao sam napraviti jedno zaustavljanje i otići do kraja na tvrdim gumama, ali to je propalo jer smo se brinuli da gume ipak neće potrajati do kraja. Očito nije idealno prebacivati ​​takve strategije, ali na kraju to zapravo nije bilo važno jer nisam završio utrku”, rekao je Valtteri.

“Ne znam detalje još. Iznenada sam izgubio snagu, pa ćemo vidjeti što je uzrok. Bilo je vrlo razočaravajuće, pogotovo jer se puno toga dogodilo nakon toga, pa bi bilo lijepo biti dio te akcije. Sada se radujem utrci u Abu Dhabiju, želimo se vratiti snažno i završiti sezonu na visokoj razini”, rekao je Bottas.

Budući da je Bottas zaustavio bolid prije nego što se motor potpuno pokvario, na motoru će se sada procijeniti šteta ​i mogućnost ponovnog korištenja u Abu Dhabiju. Ako Bottas treba novi motor, imat će kaznu na startu utrke.

“Valtteri je imao problem potrošnje ulja i ranije u utrci i mi smo to pratili, ali pogoršalo se i prerano je završio svoju utrku. Sveukupno vrlo razočaravajući vikend za nas, želimo ga ostaviti iza sebe i krenuti prema Abu Dhabiju završiti sezonu pobjedom”, objasnio je James Allison.


tvautomagazin.hr
bottas odustao utrke ulja prije radi prekomjerne kraja valtteri tvautomagazin dhabiju bilo


User comments