Cetiri tocka

/   cetiritocka.com     AutoMoto   / Hrvatski  

2019-11-19 12:19:20

NISMO trebali dugo čekati na novi svjetski rekord, odnosno popravak starog. Potpisuje ga opet Aston Martin Red Bull Racing.

Ekipa bikova  je očito najuigranija, a posljednjih sezona nitko im ne može ništa. Nakon što su ljetos oborili svjetski rekord u izmjeni kotača s vremenom od 1,88 sekundi, sada su ga popravili. Novi rekord postignut je prošlog vikenda na VN Brazila, a postignuto je vrijeme od 1,82 sekunde. Radilo se o izmjeni u 21. od 71 kruga, a sretnik koji je dobio vrhunsku uslugu je bio Max Verstappen.

Nažalost, ovo, treće popravljanje rekorda u sezoni je vrlo vjerojatno i zadnje. Već od iduće sezone raste promjer kotača na 18 inča, a to znači i da će porasti masa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recimo i kako je prosječno vrijeme izmjene kotača u F1 trenutno oko 2,4 sekunde. Veći dio zasluga ide na račun savršeno uigranog tima, ali i vrlo brzog alata. Također, više nema nadolijevanja goriva pa je jedini posao izmjena kotača. U timu je 16 ljudi, a osam ih nosi kotače: četvero ih skida kotače i četvero ih postavlja. Dvojica podižu auto, dvojica se bave stabilizacijom, a četvero pneumatskim pištoljem pritežu matice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?


index.hr
index izmjena rekord dvije kotaa sekunde https manje povijesti traje guma svjetskiUser comments